30 Mart 2014 Pazar

Olympos Final...

Dolu dolu geçen iki günün ardından, kalan günün de dolu dolu geçmesi için planlamalar yapıldıktan sonra,
mis gibi çam ve limon ağaçlarının arasında taze olympos deepgreen kümes yumurtası eşliğinde kahvaltımızı yapıp, listenin ilk sırasındaki OLYMPOS Antik Kenti gezimize başladık.

Antik kentte yapılar, kemerler yıpranmasına rağmen(sanırım kültür bakanlığının har zamanki geç farkındalığı ve yine her zamanki gibi bizlerin haddinden fazla ilgisizliği, vurdumduymazlığı ve umursamazlığı) destek kolonlarıyla güçlendirilmiş ve biz ziyaretçilerine o tarihler hakkında bilgi vermek istercesine ayakta durmaya devam ediyorlardı.

M.Ö 80 yılında Zenniketes isimli korsan tarafından ele geçirilmiş kent, 78 yılında Romalılar tarafından alınmıştır... Devamı merak eden varsa Olympos'a bir zahmet.

Gezi sonrası hafif yağmur eşliğinde olympos sahilinde deniz faslından sonra tekrar deepgreen'in yolunu tutuyorduk. Tabi benim tercihim olan sahil Adrasan'ın yolunu tutmamız uzun sürmedi ve hemen  kumsalın, denizin ve güneşin tadını çıkarmaya başladık. 

Çarşaf gibi deniz, tertemiz ve sakin kumsalda biraz muhabbetten sonra deniz dibindeki deniz minareleri eşliğinde yaklaşık 1,5 saat deniz keyfinden sonra tekrar Torosların kenarından çamların arasından deepgreen e geri dönüp akşam yemeği hazırlıklarımıza başlıyorduk.

Final gecemiz olmasından dolayı amacımız bol muhabbet, ateş başı aktiviteleri ve tabiki ÖKÜZ'e eğlenmeye...

Schizophrenia'nın Yücel ile bar önü muhabbetinin artması ile biz de karışık ve birbirinden farklı tadları denemeye başladık. Ruslarla muhabbet ve yerel tadlarını kör olmadan tadıp içimizi ısıttıktan sonra ÖküzBAR'a geçtik.

Keyifle ve hayretle(hayrete düşmemin sebebi birlikte vakit geçirdiğimiz arkadaşımın tahmin edemeyeceğim bar performansı) geçen üç saatlik ''Bullbar'' muhabbetinden sonra Olympostaki deepgreen'in yolunu tutuyorduk.

Schizophrenia yı da bıraktığımız sandalyedeki muhabbetinden alarak bungalovlara geçiyorduk. Sabah kahvaltısından sonra yeni arkadaşlarla vedalaşıp, Denizli'ye, dönüş yoluna geçiyorduk...

Yayında ve yapımda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazım kontrolü yapıldıktan sonra yorumunuz sitede yayınlanacaktır.